top of page

10 Yarış ve 16 Maçta Gelen Başarı



- “Bravo Meloşşş”


Medine Havva Tatlıcan kızımız geçen hafta yelkende Avrupa 2.’si oldu. (Firdevs Yeğin kızımız da 4.).


Hani bir ara sosyal medyada çok popüler olan “öncesi/sonrası” paylaşımları vardı ya? Bu başarı da bende aynı etkiyi yaptı çünkü daha birkaç hafta önce “Dön Kızım, dönnn….” diye bir yazı yazmış ve yelkene yeni başlayan -atkuyruklu 😊- bir optimistçi kızımızdan bahsetmiştim. İşte bu “Bravo Meloşşş” ‘u da aynı iskelede duydum! 5 sene öncesi ve sonrası gibi…


Avrupa Şampiyonası’na 116 tekne katıldı ve toplam 10 yarış yaptılar. Yelkendeki değerlendirme sistemine göre bir yarışta kaçıncı olursanız o kadar puan alıyorsunuz, örneğin 13.bitirirseniz hanenize 13 puan yazılıyor ve en az puan alan kazanıyor. Girdiğiniz yarışta 50.olup 50 puan da alabilirsiniz, 1.olup yalnız 1 puan da… Nitekim kızımız toplam 57 puan almış, birinci ise 54. Yani on yarışın sonunda sadece 3 puan farkla dereceler belli olmuş.


Yelken yarışı kabaca 1 saat kadar sürüyor ve tekneler ancak birkaç saniye farkla, yani burun buruna yarışı bitiriyorlar. En ufak bir hata sizi bir anda 10 sıra geriye düşürebiliyor. 116 Teknede ilk üçe girmek için çok ama çok istikrarlı olmak gerekiyor.


🥈 Moralini bozmamak, kendinden şüphe etmemek, sezgilerine güvenerek kararlarını tereddütsüz bir şekilde alabilmek.


Nitekim Meloş sadece 1 kere birinci olmuş; ama 10 yarışın sekizinde hep ilk onun içerisinde…


🥈 Başarısını belirleyen şey en parlak performansları değil, en kötü gittiği günlerde dahi bir seviyenin altına hiç düşmemek olmuş.


NBA’de de Phoenix Suns finale çıktı. Hiç gösterişli olmayan, sezon başında en fazla “uzak sürpriz” olarak görülen bu takım önce LeBron James’in Los Angeles Lakers’ını eledi! Ardından geçen sezon finalistini, en son da bir başka şampiyonluk adayı olan LA Clippers’ı…


Tavanına, yani oyuncu kadrosuna bakıldığında potansiyeli oldukça düşük olan bu takımın 1 süper starı, bir de eski starı var topu topu.


🥈 Eşleşmelerin hiçbirinde favori olmamalarına rağmen, potansiyelleri değil istikrarlarıyla finale kadar geldiler!

🥈 Oyunlarını rakibe dikte ettirip, kaybetseler de kendilerinden şüphe etmeden, takım olarak bir arada kalarak finale kadar çıktılar.


Play-off’larda 38 günde 16 maç oynadılar ve binlerce km yolculuk yaptılar. Sakatlıklar ve tüm bu yorgunlukla dağılsalar kimse onları suçlayamaz, gene de beklenenin çok üzerinde bir başarı elde ettiler denirdi. Ama sağlam durdular ve yolculukları devam ediyor…


Meloş İspanya’daki yarıştan ülkemize döndüğünde havaalanında bando mızıkayla karşılandı! Kulübünün taraftarları meşaleler ve tezahüratlarla ortalığı bayram yerine çevirdi. Bizzat Türkiye Yelken Fed. Başkanı oradaydı… Sırtında Türk Bayrağı’yla bu küçük kızımız gözlerimizi yaşarttı!


Sonra ne mi oldu? İki gün sonra takım arkadaşlarıyla denize çıktı! 12 Küçük optimistçiden biriydi gene, (çok mutlu ve gururlu) Antrenörü Ufuk Karadalga için de takımın bir sporcusu…

Ve hep birlikte keyifleri pek bir yerindeydi. 😊


Fotoğraf: Huy Chien Tran - Pexels


Comments


bottom of page