top of page

Acun İngiltere’deki Takımıyla İdmana Çıkar mı?



Acun Ilıcalı 3 gün önce bir İngiliz futbol takımının resmi sahibi oldu. 30 Milyon Pound ödeyen Acun, Dominik Cumhuriyeti’nden gelip ayağının tozuyla takımının ilk maçına gitti ve sahaya inerek Hull City taraftarlarını selamladı. Ben de merak edip bu ilk dakikaların görüntülerini seyrettim ve iki noktada aklım çıktı:


⚽ Acun yeşil sahada göründü, bir takım sahibine yakışır şekilde ölçülü hareketlerle tribünlere el sallarken, “Ammmannn!” dedim, şimdi bir pas atacaklar ve yeni Başkan top sektirerek şov yapmaya başlayacak 😊

⚽ İkinci noktaysa stadın önünde arabasından indiği anda oldu. İngiliz kameraman ve muhabir yanına gelip mikrofonu Acun’a tuttular, yeni Başkan da İngilizce olarak kısa bir beyanat verdi. İşte o sahnede benim aklım, kendisini TV’de ilk gördüğümüz 90’lı yıllardaki fenomen programı olan “Acun Firarda” ya, elinde mikrofon ve muazzam bir medeni cesaretle dünyayı gezen Acun’a gitti.


#HullCity Championship' te oynuyor, Premier Lig’in bir altında, bizde söylendiği şekliyle İngiltere'nin 2. Liginde. Gidişatları da pek parlak değil çünkü şu anda sondan beşinci durumdalar… İngiltere’nin kuzeyinde bulunan Yorkshire kentinin takımı. Leeds, Manchester ve Liverpool ile -futbol olarak olmasa da- haritada aynı enlemde.


Kulübün el değiştirmesini taraftarlar olumlu karşılamış gibi görünüyorlar. Paylaşımlarda sık sık “…en sonunda gerçekten futbolun kendisini seven, kulübe sadece yatırım gözüyle bakmayan biri geldi…” demişler. Ve bu konuda Acun’a sonuna kadar güvenebilirler çünkü gerek Survivor’da yaptığı maçlar gerek Çeşme’de futbol yıldızlarıyla kumsal şovları ve gerekse de meşhur halı saha aktiviteleriyle @AcunIlıcalı gerçekten de bir futbol delisidir!


İşte tam da bu futbol sevgisi bana başlıktaki hayali kurduran, çünkü tanıdığımız Acun’un takımla top oynamak için yanıp tutuştuğuna eminim 😊


Taraftarların yeni Başkanla ilgili henüz bilmedikleri şey ise, Acun’un bir iletişim sihirbazı olduğudur! Şeytan tüyü vardır altından girip üstünden çıkar, insanları cezbeder, konuşturur, ikna eder, motive eder. Kamera karşısındaki başarısının altında işte bu #iletişimyetkinliği yatar.


Peki Acun’un takımla antrenmana çıkması kötü bir şey mi olurdu?


💥 Evet tabii ki çok kötü bir şey olurdu çünkü “parasını verdim kardeşim, istediğimi yaparım” deyip, “Hocam siz lütfen işinize bakın, ben de kenardan katılacağım” yaklaşımı bir anda her şeyi mahveder.


☀ Hayır, çok iyi bir şey olurdu çünkü önce teknik kadronun ve oyuncuların #güvenini kazanıp, gücünü kullanarak değil “…ben de bu takımın bir parçası olmak ve oyunu samimi bir şekilde sizlerle paylaşmak istiyorum” yaklaşımında yürüterek, en nihayetinde bir gün davet edildiğinde de kramponları çekerek yapmak bugüne kadar hiç görülmemiş bir Başkan profili çizer. Hem takımın kendisine hem de camiaya çok acayip bir mesaj verir, çok farklı bir #liderlik sergiler.


Ne dersiniz, çok mu uçtum yoksa bu sizce de mümkün mü? 😊


Comentários


bottom of page