top of page

İKİYÜZLÜ GÜVEN ORTAĞI - Dr. MÜGE CANTEKİN



Arkadaşım Dr. Müge Cantekin yüksek lisansını Yönetim Organizasyonu bölümünde yapmıştı. Doktora tezi de gene aynı alanda ve güven üzerineydi. En sonunda “İKİYÜZLÜ GÜVEN ORTAĞI” kitabını yayınladı:


“Yaşam sürem içinde güvenin en çok zor zamanları sarmaktaki ustalığına şahit oldum diyebilirim. Güvenin kırıldığı belli dönemleri var insanoğlunun:


.Hasta olduğunda bedeninin yeteneklerine ve geleceğe,


.Bir derin ayrılık arkasından karşına çıkacak olanlara,


.İşler sarpa sardığında umutlarına


…güvenemiyorsun.


Böyle zamanlarda güven, insan bedenine bürünmüş hâliyle çıkıveriyor karşına. Elinde teslim edemediğin işler olduğunda, şifa gelene kadar kapıya güven insanları gelip işlerini teslim alıyor ve senin için toparlıyor.


Kendi işleri başından aşmış, sektörde çok saygın bir danışman büyüğüm eşiyle birlikte şunları söylemişti o zor hastalık dönemlerimden geçerken: Siz endişe etmeyin Müge Hanım. İşi hiç düşünmeyin, para aklınıza bile gelmesin. Zamanımı ve enerjimi sizin için harcamaya hazırım! Bana eksik kalan işlerinizi sadece listeleyin, gidemeyeceğiniz tüm eğitimleri ben sizin için tamamlarım, size raporlarım.


Birbirinden farklı düşünen, farklı değerlere sahip topluluklar, takımlar ve insanlar aynı zor dönemden geçmek zorunda kaldıklarında birbirlerini daha fazla fark ediyorlar. Bir ortak tehdit ilişkiyi yakınlaştırıyor ve tam o anda #birliktedahagüçlü olduğumuzu fark ediyoruz. […]


Demek istediğim, korku ile sarmalanmadan ve bir kaygının bizi bir araya getirmesini beklemeden de güven ilişkisi için çaba gösterebiliriz. […]


Tanıma ve tanınma ile güven ilişkisi büyüdüğüne göre, zor zamanı beklemeden geniş zamanlarda bunu yapsak ve hazır olsak keşke. […]


Zor bir anın içinden geçerken “size güveniyorum, siz de bana güvenin birlikte bunu aşarız” diyen kaç kişi varsa hayatımızda o kadar şanslı ve zenginiz…”


-o-


Mügeciğim, benim hayatımdan böyle bir kişi eksildi. Seni hiç unutmayacağım.

Comentarios


bottom of page