top of page

Karar Alma: Bir Hayali Sonuna Kadar Kurmak (2)


Size bir yöntem anlatacağım, üç farklı işe yarayacak. Hem de öyle bir yöntem ki, hayatın en önemli yol ayrımlarında kullanabileceksiniz. Cebinizden çıkaracağınız sihirli bir alet gibi âdeta, Alaaddin’in lamba ciniyle, Pamuk Prenses’in üvey annesindeki sihirli aynanın bir karışımı: Cin 3 dileğimizi yerine getirir, ayna da bize doğru yanıtı verir.


Karar almak için hayal kurma yöntemini yazının 1.bölümünde paylaşmıştım. Şimdi bu yöntemi nasıl kullandığıma geçiyorum…


Geçen yıl gene bir hayal kurdum ve bu hayali son noktasına kadar götürdüm. Şu anda da o hayalin içinde yaşıyorum.

Hayalini kurduğum, kafamda videosunu çektiğim kutlama ve gurur gününe daha birkaç yıl var. Diğer yandan sıklıkla fark ediyorum ki hayalimin içinde büyük boşluklar da varmış! Ama gene de çok iyi gidiyor. O gün hissettiklerim doğruymuş. Doğru karar verdirmiş bana bu yöntem.

  • “Ayna ayna söyle bana, benim için en doğru yol bu mu?” (Pamuk Prenses - Sihirli Ayna): “Evet Sultanım, bu seni hayatta en mutlu edecek, dolayısıyla da en başarılı yürüyeceğin yoldur.”

  • “Ey Cin, senden 1. dileğim…” (Alaaddin’in Sihirli Lambası): “Emret Sahip! Bu hayalin için istediğin kadar zamanın olacak ve istediğin bütün kaynaklar önüne serilecek.”


Sonuna kadar götürülen hayal yöntemi:


=> Eğer önümde aralarından seçmem gereken yollar varsa: 2 yıl sonraki o başarı noktasına ulaştığımda kendimi nasıl hissedeceğimi anlamamı sağladı. Sihirli aynadan yanıtı aldım. Artık ne istediğimi biliyorum.


=> Eğer almam gereken bir evet/hayır veya devam mı/tamam mı kararı varsa: Gitmeyi düşündüğüm yolun benim için doğru yol olup olmadığından eminim.


=> Kararımı verdikten sonra da: 2 yıl sonraki o başarı noktasına ulaşana kadar neler yapacağımı gözümde canlandırdı. Artık lamba cininden 3 isteğimin neler olması gerektiğini çok iyi biliyorum.


Masalın sonunda gökten 3 elma düşmüş: Bir elma hayallerimizin sonuna kadar gitmesini, bir elma hayallerimizin hiçbir engel tanımamasını, bir elma da hayallerimizin rengârenk ve binlerce ayrıntıyla bezeli olmasını sağlamış. Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine 😊

Comments


bottom of page